Amfitheater Het Lommerrijk in Luttenberg heeft voor de tweede keer de prijs voor innovatie en vernieuwing van openluchttheaters gewonnen. De leden van de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters kozen de winnaar tijdens de jaardag van OPENLUCHTTHEATERS.NL.

Het Lommerrijk wint de prijs voor het faciliteren van voorleesavonden voor kleine kinderen onder de naam ‘Voorleesspektakel Boek-in-het-Bos’. In de zomeravonden lezen personen uit de gemeenschap dan verhaaltjes voor aan kinderen tot ongeveer vijf jaar. De leden van de Vereniging stellen dat het voorleesspektakel, in samenwerking met de lokale bibliotheek, een verbindende factor in de gemeenschap speelt.

Het is de tweede keer dat Luttenberg de Epidaurusprijs wint. In 2021 namen zij hem in ontvangst voor een samenwerking met het HOFTheater in Raalte tijdens de coronaperiode.

Met de Epidaurusprijs willen de verenigde openluchttheaters innovatie en vernieuwing stimuleren. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, groep óf organisatie, verbonden aan de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters. De prijs is vernoemd naar het theater van Epidaurus, één van de best bewaarde theaters uit de Griekse Oudheid.

Foto: Voorleesspektakel-in-het-bos, Amfitheater Het Lommerrijk te Luttenberg