Theatergroep Kwatta heeft met de jeugdvoorstelling Hou van die hond de tweede plaats behaald op het International Performing Arts for Youth-festival 2015 in Philadelphia (V.S.). Het gezelschap uit Nijmegen is twee jaar achter elkaar geselecteerd voor het IPAY, wat in de geschiedenis van het festival maar een keer eerder is voorgekomen.

IPAY biedt jeugdtheatergezelschappen de mogelijkheid om hun voorstellingen aan een wereldwijd publiek van programmeurs en theatermakers te presenteren. Vorig jaar werd Kwatta met Mismuis de winnaar van de Victor Award, de publiekprijs die jaarlijks tijdens het festival wordt uitgereikt. Mede dankzij IPAY had de voorstelling een succesvolle tour in de Verenigde Staten en Canada.

Love that dog (Hou van die hond) is gekozen uit 112 aanmeldingen. Behalve Kwatta waren ook Oorkaan/Percossa met De gebroeders kist en Hetpaleis uit Antwerpen met Nog een danske geselecteerd. De eerste plaats ging deze editie naar de Brit Lu Kemp voor zijn enscenering van de toneeltekst Titus van de Vlaamse auteur Jan Sobrie. Deze tekst werd in 2014 ook gespeeld door NTjong.

Foto Hou van die hond – Kwatta: Edwin Deen