Timothy Akinbile ontvangt het Anne Faber Stipendium 2023. De beurs van 10.000 euro voor jonge zakelijke talenten in de culturele sector werd vrijdag voor de zesde keer uitgereikt tijdens het Nederlands Theater Festival.

Akinbile stapte na een (inter)nationale danscarrière over naar de zakelijke kant van de kunstensector en deed hierin de afgelopen jaren ervaring op bij onder andere PACT Utrecht en Het Huis Utrecht. De selectiecommissie roemt ‘de zorgvuldigheid waarmee hij zijn carrièrepad uitstippelt en hele bewuste keuzes maakt om zich volledig te kunnen richten op zijn ontwikkeling als zakelijk leider’.

Met het stipendium wil Akinbile zijn skills en netwerk verder ontwikkelen voor een verdere professionalisering van de hiphopscene in zijn thuisstad Rotterdam en om de krachten van individuele makers te verbinden.

Het Anne Faber stipendium is door familie en collega’s van Anne opgericht om haar ambitie als zakelijk leider door te geven aan jonge talenten in de sector. De selectiecommissie bestaat uit professionals binnen het culturele veld en de moeder van Anne.

Het stipendium is sinds dit jaar ondergebracht in een zelfstandige stichting. Voor de toekenning van de beurs is de stichting afhankelijk van giften van particulieren, bedrijven en fondsen.

Foto: Nichon Glerum