Wendy van Os heeft vandaag het eerste Anne Faber Stipendium ontvangen. Minister Van Engelshoven reikte de toelage voor talentvolle zakelijk leiders in de podiumkunstensector uit in Het Huis Utrecht, de plek waar de in 2017 overleden Anne Faber werkzaam was. Het stipendium bedraagt een toelage van € 15.000 voor een op maat gemaakt ontwikkelingstraject.

Van Os (1995) studeerde vorig jaar af aan de opleiding Productie Podiumkunsten van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Ze werkt onder meer voor het Nederlands Theater Festival, Nieuwe Grond en Pllek-NDSM,

‘Wij zien in Wendy een zeer talentvol jonge zakelijk leider met enorme potentie in groei en een prachtige stip aan de horizon waar ze naar toe wil werken’, zei de selectiecommissie, bestaande uit deskundigen en familieleden. ‘Wendy legt de lat voor zichzelf hoog, is nieuwsgierig naar anderen en zichzelf en eigenwijs genoeg om buiten de gebaande paden te treden. Ook is ze goed in staat om mensen met elkaar te verbinden. Dit zijn eigenschappen die Anne ook had en die een voorbode zijn voor een succesvolle carrière als zakelijk leider in de kunstensector.’

Anne Faber had de ambitie om de functie van zakelijk leider te bekleden in de kunstwereld. Bij Het Huis Utrecht zette zij stappen in deze richting. Met het Stipendium wil Het Huis de naam en ambitie van Faber positief laten voortleven en tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders in de theater- en danswereld. Belangrijke onderdelen van het aangeboden ontwikkelingstraject vormen scholing, netwerkvorming, een vaste werkplek en deelname aan het leiderschapsprogramma LinC Utrecht.

Het Anne Faber Stipendium wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht, Het Huis Utrecht en donaties van fondsen, collega-kunstinstellingen, private bedrijven en particulieren.
Om ook in de toekomst het Anne Faber Stipendium te kunnen uitreiken blijven begunstigers nodig. Het is mogelijk om een bijdrage over te maken op IBAN NL78RABO0394413261 t.n.v. Het Huis Utrecht o.v.v. Anne Faber Stipendium.

Foto: Anna van Kooij