Robin Nimanong ontvangt het Anne Faber Stipendium 2022. De beurs van 10.000 euro voor een jonge en talentvolle creative producer in spé werd vrijdag voor de vijfde keer uitgereikt tijdens het Nederlands Theater Festival.

Het stipendium is opgericht door Het Huis Utrecht ter nagedachtenis aan zijn in 2017 overleden collega Anne Faber; een veelbelovend zakelijk leider in spé.

Het Stipendium ondersteunt talentvolle startende zakelijk leiders/creative producers, die de toelage van 10.000 euro kunnen inzetten voor scholing, coaching, netwerkvorming en een kleine bijdrage in het levensonderhoud.

De commissie kiest dit eerste lustrum voor een maker die zich verder wil ontwikkelen naar creative producer. Cultuurondernemer en kunstenaar Robin Nimanong (1995) is opgeleid danser en heeft drie jaar bij het gerenommeerde dansgezelschap Batshevas Ensemble in Tel Aviv gedanst.

In Nimanong ziet de commissie ‘een geboren, talentvolle en gedreven leider’. De oprichter van Embrace, een innovatief educatie platform voor de LHBTI+ gemeenschap, ziet zichzelf als verbinder en houdt zich bezig met nieuwe, fluïde, toekomstige organisatie -en communicatiestructuren. 

Foto: Anna van Kooij