De Theatre Bookshop in de Stadsschouwburg op het Leidseplein in Amsterdam is gestart met een serie openbare boekpresentaties. Onder de noemer Theatre Bookshop Presents zijn wekenlijks schrijvers te gast om over hun werk te vertellen. 

De eerste editie vond plaats op 19 september met Esther Gerriten als gast. Op 25 september gaat Loek Zonneveld in gesprek met auteur Yaron Abulafia over The Art of Light on Stage in de Rotonde van de Stadsschouwburg Amsterdam.

Op 2 oktober geeft Ken Rea een masterclass acteren aan acteurs in opleiding naar aanleiding van zijn boek The Outstanding Actor. Publiek kan hierbij aanwezig zijn. Rea gaf onder anderen les aan Orlando Bloom en Ewan McGregor op de Guildham School of Drama in Londen. In deze openbare workshop vertelt hij over zijn technieken en werkt hij ze met Nederlandse acteurs uit voor publiek.

Op 9 oktober geeft Eric de Kuyper een college over zijn boek Theatraliteit, van barok tot Brecht en verder en op 16 oktober vertelt vertaler Rob Klinkenberg over de onlangs verschenen boekuitgave van Kings of War.

Elke presentatie vindt plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam van 17.00 tot 18.00 uur, met inloop van 16.30 uur.