1 september begint een nieuw seizoen van Theatermakers, het enige radioprogramma in Nederland dat in zijn geheel is gewijd aan het theater.

De eerste uitzending van het seizoen staat in het teken van het aankomende Nederlands Theater Festival. Festivaldirecteur Jeffrey Meulman komt langs, net als acteur Joris Smit. Hij komt vertellen over De revisor van het Nationale Toneel, die werd geselecteerd voor de officiële juryselectie van het Festival. Aukje Verhoog komt een toelichting geven op de samenstelling van het Fringe Festival. Ze neemt het aanstormend theatercollectief De Gestampte Meisjes mee, dat vorig jaar de Fringe Bronze Award won en daarom dit jaar de nieuwe voorstelling Ballen mag laten zien. De laatste gast is Liliane Brakema, de vorig jaar in Amsterdam afgestudeerde regisseuse die na een bizar verlopen traject met De wilde eend verrassenderwijs ook in de selectie van het Theaterfestival is beland.

Loek Zonneveld komt (onder voorbehoud) met zijn recensie van de week, en de presentatie is in handen van Constant Meijers. Theatermakers bevat tevens de vaste rubrieken Theaternieuws, de Theaterkrant Top-5 en de Theateragenda, in samenwerking met vakblad Theatermaker en Theaterkrant.nl.

Het radioprogramma is elke donderdag tussen 15.00 tot 16.00 uur live bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, te beluisteren via ether 106.8 of kabel 103.3 en zowel live als achteraf te beluisteren (playlist Kunst en cultuur).

Foto Joris Smit: Sabrina Bongiovanni