Theatercollectief Moeremans&Sons stopt


24 april 2017

Het theatercollectief Moeremans&Sons maakt deze zomer zijn laatste voorstelling. De individuele ideeën over de uitvoering van de collectieve toekomstplannen en de artistieke ambities lopen dermate uiteen dat is besloten om het collectief in het najaar van 2017 op te heffen.

Moeremans&Sons ontstond in 2012 op de ArtEZ toneelschool in Arnhem tijdens de productie van de muziektheatervoorstelling My First Suicide. In de jaren daarop volgden de producties Kill Your Character, Shoot The Messenger, de 20-minute performance My Own Private Disaster, Oerol-utopiën TEMPOPIA en FUTOPIA en werd de Crashtest Ibsen-collectie die Sarah Moeremans in 2013 bij het NNT begon, ‘geadopteerd’ door het collectief.

Het gezelschap werkte in de afgelopen vijf jaar intensief samen met onder andere Productiehuis Rotterdam, ArtEZ Toneelschool, de Operadagen, Theater Ins Blau, het Noord Nederlands Toneel (NNT), Oerol en de Coproducers.

Sinds begin dit jaar maakt regisseur Sarah Moeremans deel uit van het artistiek team van Toneelgroep Oostpool. Deze week zijn daar de repetities begonnen voor Crashtest Ibsen: Pijler van de Samenleving, een coproductie van Oostpool met Moeremans&Sons. De voorstelling zal in juni spelen op het Oerol Festival. De projecten die vanaf het najaar van 2017 gepland stonden zullen geen doorgang meer vinden.

Deze zomer kwam het collectief als nieuwkomer binnen in de vierjarige subsidieregeling van het Fonds Podiumkunsten. Het subsidiegeld (248.000 euro) wordt nu aangewend voor andere gezelschappen die een positief advies van het fonds kregen, maar waarvoor de middelen ontoereikend waren. Voor George & Eran en PS Theater Leiden was aanvankelijk slechts voor 1 jaar geld beschikbaar. Dat worden er nu vier.

Foto: Moeremans&Sons

2 Reacties op "Theatercollectief Moeremans&Sons stopt"

  1. Ted van Putten schreef:

    Wat jammer! Op de Oerol waren jullie mijn absolute favorieten! Ik bewaar in ieder geval buitengewoon dierbare herinneringen aan jullie voorstellingen en de activiteiten, waar jullie ons, het publiek bij betrokken. Dat dit is afgelopen kan ik bijna niet geloven.

  2. Carmen Nichting schreef:

    Heel erg jammer…. Maar ja. Goede nieuwe tijden gewenst voor allemaal! Jullie kunnen tevreden terugblikken. Goed Geluk(t)!
    Het was tof deel uit te mogen maken van Nora op Oerol, gelukkig heb ik de foto’s nog ;-)

Reageer

Uw E-mail adres zal niet gepubliceerd worden.