De vier leden van cabaretgroep NUHR hebben woensdagavond de eerste Zilveren Raampjes in ontvangst genomen. De Kleine Komedie heeft de prijs, die bestaat uit een speldje, in het leven geroepen om artiesten te eren die een speciale culturele prestatie hebben neergezet. De groep bestaat dertig jaar en speelde woensdag voor de tweehonderdste keer op het Amsterdamse kleinkunstpodium.

Vivienne Ypma, directeur van de Kleine Komedie, noemde het een wonder als mensen het dertig jaar lang samen uithouden. ‘Jullie werk wordt gekenmerkt door de manier waarop jullie de tijdgeest vatten en maatschappelijke issues tot toegankelijke scènes weten te vertalen.’

Peter Heerschop, Joep van Deudekom, Viggo Waas en Eddie B. Wahr sluiten zaterdag de tour van hun verzamelprogramma Alle 30 NUHR af in de Kleine Komedie. De groep werd in 1987 opgericht door Van Deudekom, Heerschop en Waas – destijds nog voluit als Niet Uit Het Raam. Datzelfde jaar kwamen ze in de finale van Cameretten, maar sleepten daar geen prijs in de wacht. In 1997 voegde Wahr zich erbij.

Het cabaretgezelschap won twee keer de Poelifinario, voor de programma’s Over de top (2003) en Draai het eens om (2015).

Foto: Joris van Bennekom