Op 9 augustus verschijnt Scènes, een nieuw publieksblad voor theater. Het blad is een initiatief van theaterjournalist Jos Schuring, telt 64 pagina’s en zal zes keer per jaar verschijnen. De startoplage is 25.000 en het blad is verkrijgbaar in losse verkoop en via abonnementen.

De redactionele formule van Scènes bestaat uit nieuws, reportages, interviews en columns. De uitgave van het tijdschrift is mogelijk gemaakt door de steun van een aantal theaterinstellingen die een combinatie van redactionele pagina’s en advertenties afnemen.

Op het omslag van het eerste nummer staat Hadewych Minis. In het blad vertelt zij over haar samenwerking met Alex van Warmerdam. Beiden zijn betrokken bij Orkater, een van de ondersteuners van Scènes. Verder is een mailwisseling tussen Micha Wertheim en Ton Kas te lezen, zijn er interviews met Conny Janssen, Ronald Goedemondt en Beau en Eric Schneider, vertelt Maria Goos over haar ervaringen in Duitsland met Doek en schrijft Gijs Scholten van Aschat over Shakespeare.

De redactie van de nieuwe theaterglossy bestaat naast Schuring uit Annette Embrechts (Volkskrant) en Rinske Wels (Trouw). Scènes is een uitgave van Virtùmedia in Zeist.