Marc van Kaam wordt met ingang van 1 september 2014 de nieuwe directeur van het Luxor Theater Rotterdam. Hij vervangt Gerda Kroeze-Knol, die om persoonlijke redenen met onmiddellijke ingang haar functie naast zich neerlegt.

Marc van Kaam was de afgelopen tien jaar directeur van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Sinds 1 april jl. is hij bovendien directeur van Stadstheater Zoetermeer, waarmee hij een intensieve samenwerking op het gebied van directie, programmering en marketing wilde opstarten. De theaters zeggen nog geen opvolger voor hem te hebben gevonden.

Van Kaam solliciteerde drie jaar geleden ook voor de directiefunctie van het Luxor, maar het theater koos toen voor Kroeze-Knol. Over de exacte reden van haar vertrek laten de partijen zich niet uit. Kroeze-Knol heeft in de afgelopen periode met het Luxor Theater een nieuwe weg ingeslagen en volgens het theater zowel in organisatorisch als financieel opzicht vooruitgang geboekt. Onder leiding van Marc van Kaam zal deze nieuwe koers verder worden uitgebouwd.

Het oude Luxor Theater aan de Kruiskade wordt momenteel ingrijpend verbouwd. De zaal blijft behouden, maar alle overige ruimtes, waaronder het café, de foyers, garderobe en entree worden gerenoveerd. De heropening staat gepland voor december 2014.

(Marc van Kaam, foto: Ali Mousavi)