Sieta Keizer is vanaf 1 januari 2024 artistiek coördinator bij het Brabantse musicalgezelschap Oatmilk Studio. Keizer zal samen met huidig algemeen directeur Niels van Doormalen de directie van het gezelschap vormen. 

Oatmilk Studio wil nieuwe musicals ontwikkelen met jonge creatieven en aandacht voor maatschappelijke thema’s. Keizer was al als bestuurslid bij het gezelschap betrokken en zo ook bij de formulering van de artistieke visie.

De nieuwe artistiek coördinator heeft een lange loopbaan in de culturele sector. Zo was ze casting director bij Joop van den Ende Theaterproducties en later bij Stage Entertainment, artistiek leider en regisseur bij Theater M-Lab en docent op Codarts Muziektheater en Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In 2025 regisseert ze bij Millennium Entertainment nog de musical Hoe overleef ik alles dat ik niemand vertel?, gebaseerd op het nieuwste boek van Francine Oomen.

Naast haar werk als artistiek coördinator, neemt Keizer de regie van de cabaretmusical Ver van je bed over van de onlangs overleden Wimie Wilhelm. Keizer was al als casting director betrokken bij het proces. Daarnaast speelt Keizer een centrale rol bij het opstellen van het nieuwe kunstenplan van Oatmilk voor 2025-2028, in samenwerking met schrijfster Hilde van Beek.

Foto: Jasper Loeffen