De Vlaamse Sidi Larbi Cherkaoui is de choreograaf van Beyoncé’s optreden op de Grammy Award-uitreiking in Los Angeles afgelopen nacht.

Het optreden van de zwangere Amerikaanse R&B-zangeres was een ode aan vrouwen en moederschap. De act werd ingeleid door Beyoncé’s haar eigen moeder Tina. Daarna toonde een in het goud geklede en gekroonde Beyoncé als een vruchtbaarheidsgodin haar zwangere buik en zong ze de nummers ‘Love Drought’ en ‘Sandcastles’ van haar album Lemonade.

Verschillende media noemden het optreden het hoogtepunt van de avond. ‘Her visual presentation was in a completely different class from anything else at the Grammys so far this year, or most other years.’ schreef USA Today. In de L.A. Times stond: ‘Beyonce’s 9-minute performance was among the most ambitious and logistically complex live segment the Grammys, or any other awards show, has attempted.’

Sidi Larbi Cherkaoui werkte in oktober ook al samen met Beyoncé, voor haar optreden tijdens een benefietconcert van de streaming website Tidal. Queen Bey lijkt het Vlaamse dansveld goed te kennen. Voor haar clip ‘Countdown‘ (2011) liet ze zich inspireren door het werk van Anne Teresa De Keersmaeker, die haar toen beschuldigde van plagiaat.

Bekijk het volledige optreden van Beyoncé tijdens de Grammys hier.