Sidi Larbi Cherkaoui genomineerd voor Prix Benois de La Danse

Door gepubliceerd 11 april 2017

Choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui is genomineerd voor de Prix Benois de la Danse voor zijn ballet Exhibition, dat hij vorig seizoen bij Ballet Vlaanderen creëerde. De nominaties voor de prestigieuze dansprijs werden vandaag in Moskou bekendgemaakt. In het favorietenlijstje staan geen andere Belgische of Nederlandse gezelschappen.

De Prix Benois de la Danse wordt elk jaar uitgereikt door de International Dance Association in Moskou aan ‘de belangwekkendste verwezenlijkingen op gebied van dans in het voorbije jaar’. De uitreiking vindt plaats op 30 en 31 mei in de Russische hoofdstad.

Sidi Larbi Cherkaoui is genomineerd in de categorie ‘Beste Choreografie’. In zijn ballet Exhibition spelen een twintigtal dansers op muziek van Ravels ‘Schilderijententoonstelling’ een spel van kijken en bekeken worden.

Sidi Larbi Cherkaoui won samen met Damien Jalet in 2011 al de Prix Benois de la Danse voor beste choreografie, toen voor Babel(words).

Op de uitreiking in Moskou zullen Matt Foley en Drew Jacoby van Ballet Vlaanderen het duet Dido & Aeneas dansen. Deze choreografie creëerde Sidi Larbi Cherkaoui vorige maand voor het gala van Opera Ballet Vlaanderen op de bekende aria ‘When I’m laid in Earth’.

Foto: Filip Van Roe

2 Reacties

 1. Willy van de Riet
  Geplaatst op 21 april 2017 om 16:34 | Permalink

  Hallo redactie,
  Volgens mij is het gebruikte muziekstuk de “Schilderijententoonstelling” van de componist Moesorgski, maar heeft Ravel het stuk gearrangeerd voor orkest omdat het oorspronkelijk een pianosuite was.

 2. Joke Beeckmans Joke Beeckmans
  Geplaatst op 21 april 2017 om 16:51 | Permalink

  Beste Willy, er wordt inderdaad gedanst op Ravels arrangement van de beroemde pianosuite.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Elders

  Nog geen andere recensies