Choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui is genomineerd voor de Prix Benois de la Danse voor zijn ballet Exhibition, dat hij vorig seizoen bij Ballet Vlaanderen creëerde. De nominaties voor de prestigieuze dansprijs werden vandaag in Moskou bekendgemaakt. In het favorietenlijstje staan geen andere Belgische of Nederlandse gezelschappen.

De Prix Benois de la Danse wordt elk jaar uitgereikt door de International Dance Association in Moskou aan ‘de belangwekkendste verwezenlijkingen op gebied van dans in het voorbije jaar’. De uitreiking vindt plaats op 30 en 31 mei in de Russische hoofdstad.

Sidi Larbi Cherkaoui is genomineerd in de categorie ‘Beste Choreografie’. In zijn ballet Exhibition spelen een twintigtal dansers op muziek van Ravels ‘Schilderijententoonstelling’ een spel van kijken en bekeken worden.

Sidi Larbi Cherkaoui won samen met Damien Jalet in 2011 al de Prix Benois de la Danse voor beste choreografie, toen voor Babel(words).

Op de uitreiking in Moskou zullen Matt Foley en Drew Jacoby van Ballet Vlaanderen het duet Dido & Aeneas dansen. Deze choreografie creëerde Sidi Larbi Cherkaoui vorige maand voor het gala van Opera Ballet Vlaanderen op de bekende aria ‘When I’m laid in Earth’.

Foto: Filip Van Roe