De Harvard Club of Belgium heeft vandaag in het Théâtre du Vaudeville in Brussel zijn Leadership Prize 2016 uitgereikt aan danser en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. De alumnivereniging beloont met de prijs ieder jaar een persoon of organisatie die heeft bijgedragen aan een positieve verandering in België door ‘leiderschapswaarden van de Universiteit van Harvard uit te dragen’.

De uitreiking vond plaats bij de Belgische première van I Fall for You, een duodans voor de nieuwe videoclip van de Franse zanger Woodkid in een choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui en uitgevoerd door Sara Garbowski en Matt Foley, dansers bij Ballet Vlaanderen.

Met de prijs wil de Raad van Bestuur van de Harvard Club of Belgium zijn erkentelijkheid betuigen aan Ckerkaoui voor zijn internationale bijdrage aan de podiumkunsten. Door zijn vernieuwend en grens doorbrekende werk bouwt de danser en choreograaf volgens de Raad niet alleen artistieke maar ook sociale bruggen. Mw. Salomé Cisnal de Ugarte, voorzitter van de Harvard Club, laat weten: ‘De heer Cherkaoui is een enorme bron van inspiratie voor de huidige generatie moderne dansers, zowel in België als in de rest van de wereld.’

Eerdere winnaars van de award zijn onder anderen zuster Jeanne Devos, die zich inzet voor de armen in de sloppenwijken van Mumbai, poolreiziger Alain Hubert, voormalig Europees president Herman Van Rompuy en Proximus Group-ceo Dominique Leroy.