Brian Lo Sin Sjoe is vanaf 1 september 2021 de artistiek leider van de Opleiding Productie Podiumkunsten van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Hij volgt Saundra Williams op, die op 1 maart programmadirecteur werd van het Amsterdamse ‘Masterplan Zuidoost’. 

‘Een netwerker met een mondiale bik, een interculturele achtergrond en een enorme ervaring in de theaterwereld’, noemt academiedirecteur (a.i.) Marjo van Schaik de nieuwe artistiek leider. Na een studie Engelse Taal en Letterkunde en Amerikanistiek (Utrecht) en masterclasses als musicalmaker aan Goldsmiths, werkte Lo Sin Sjoe onder meer als productieleider en directieassistent bij het Cosmic Theater, hoofd productie van Imagine IC en hoofdredacteur theater van de culturele website On Stage. In 2011 won hij de Musical Makers Beurs in Carré voor de eigen musical Straf, die hij ook produceerde.

Daarnaast is Brian Lo Sin Sjoe sinds 2015 subsidieconsulent bij het Fonds Podiumkunsten (FPK). Hier was hij medeoprichter van de werkgroep ‘Diversiteit’ en het Fondsennetwerk Diversiteit, en betrokken bij regelingen als Nieuwe Makers, programma urban projecten, productiesubsidie en Internationalisering.

De opleiding Productie Podiumkunsten (OPP) leidt op tot allround productieleider met de mogelijkheid tot verdieping in de rol van creative producer, voorstellingsleider of regieassistent. Directeur Marjo van Schaik heeft er alle vertrouwen in dat ze met Lo Sin Sjoe als artistiek leider ‘de OPP-studenten een rijk en gevarieerd curriculum kunnen bieden, zodat zij zich kunnen voorbereiden op een succesvolle en inclusieve werkpraktijk.’

Foto: Tim van Bentum