Tien jonge kunstenaars zijn geselecteerd voor de nieuwe lichting van 3Package Deal, onder wie podiumkunstenaars Michele Rizzo, Karlijn Kistemaker en Johannes Bellinkx. De 3Package Deal is een samenwerking van Bureau Broedplaatsen (BBp) en het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en biedt internationaal toptalent uit diverse kunstdisciplines een jaar lang betaalbare woon- en werkruimte en een ontwikkelbudget van 22,5 duizend euro.

Ook stelt het AFK per kunstdiscipline coalities samen van gerenommeerde Amsterdamse kunstinstellingen die de selectie en begeleiding van de kunstenaars op zich nemen. De lichting van 2015 werd bekendgemaakt op 30 september in Mediamatic, Amsterdam.

Choreograaf/performer Michele Rizzo (1984, Italië) vormt een coalitie met Don’t Hit Mama, Theater Frascati, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Dansopleidingen) en Dansmakers. Hij gaat zich richten op het maken van performances, dans, beeldende kunst en muziek.

Theatermaker Karlijn Kistemaker (1986, Nederland) gaat een praktijkonderzoek doen gericht op een eigenzinnige bewerking van het boek Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel Garcia Marquez, in een coalitie met De Theaterschool (AHK), Theater Bellevue en het Compagnietheater.

Theatermaker en ‘sociaal geograaf’ Johannes Bellinkx (1978, Nederland) wil deze beide disciplines dit jaar laten versmelten in een onderzoek naar de inhoudelijke verbinding tussen wat een specifieke plek definieert en zijn eigen kunstenaarschap. Hij doet dit samen met DasArts, Over het IJ Festival, Stichting NDSM-werf en Theaterplatform PickUp.

Ook geselecteerd zijn modeontwerpster Liselore Frowijn (1991, Nederland), filmmaker Mahdi Fleifel (1979, Dubai), grafisch ontwerper Elisabeth Klement (1987, Estland), fotografe Mehraneh Atashi (1980, Iran), beeldhouwer Agatha Haines (1989, Engeland), beeldend kunstenaar/filmmaker Olfa Ben Ali (1974, Frankrijk) en muzikant Brendan Jan Walsh (1979, Engeland). 

Foto Michele Rizzo (l): Hannie van Kerk