Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en Bureau Broedplaatsen ondersteunen voor het tweede jaar acht jonge veelbelovende kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines met het programma 3Package Deal. Per kunstdiscipline stelt het AFK coalities samen van een kunstenaar met gerenommeerde kunstinstellingen uit Amsterdam. 

De kunstenaars krijgen ieder een ontwikkelingsbudget van vijftienduizend euro van het AFK en betaalbare woon- en werkruimte van Bureau Broedplaatsen. Ze worden een jaar lang begeleid door de instellingen en werken toe naar een eindpresentatie die hun ontwikkeling voor de stad zichtbaar maakt. Op 20 augustus werden de acht coalities bekendgemaakt in aanwezigheid van de nieuwe Amsterdamse cultuurwethouder Kajsa Ollongren, AFK-directeur Clayde Menso en BBp- directeur Jaap Schouffour.

Theatermaker Bas van Rijnsoever (1983) wordt gekoppeld aan het Conservatorium Amsterdam, het MC Theater en Muziekgebouw aan ’t IJ. Na werkzaam te zijn geweest bij onder andere Kassys, Carver en Toneelgroep Oostpool wil hij zijn focus nu verplaatsen naar de muziek. 

Mimespeler Nikki Hock gaat samenwerken met de Theaterschool Amsterdam, Bellevue Theater en het Compagnietheater. Voor hem staat het komende jaar in het teken van onderzoek en experiment, waarin hij een trilogie wil maken van performances die de mechanismen en wetmatigheden van gemeenschappelijk geweld blootleggen.

De andere geselecteerden zijn Winde Rienstra (mode-ontwerpster), Céline Manz (beeldend kunstenaar), Taocheng Wang (beeldend kunstenaar), Fernanda Fernandes (mode-ontwerpster), Agnese Cornelio (filmmaker) en Magdalena Szymkow (filmmaker).

In het afgelopen pilotjaar werd onder andere theatermaakster Daria Bukvić (1989) begeleid door de Hogeschool voor de Kunsten, Bellevue Theater en Compagnietheater. Volgens Bukvić heeft de samenwerking haar veel zelfvertrouwen en motivatie gegeven en een heel belangrijk netwerk opgeleverd. Het AFK en Bureau Broedplaatsen hebben al toegezegd ook volgend jaar een 3Package Deal mogelijk te maken.

Foto v.l.n.r.: Taocheng Wang, Agnese Cornelio, Nikki Hock, Fernanda Fernandes, Céline Manz, Magdalena Szymkow, Bas van Rijnsoever (Winde Rienstra afwezig)