De pilot met de Podiumpas wordt verlengd en uitgebreid. De passen in Amsterdam blijven in ieder geval geldig tot 31 augustus 2019. Daarnaast rollen de initiatiefnemers de test uit in Overijssel, Brabant en Limburg, met nieuwe plaatselijke testgroepen. De organisatie hoopt binnenkort ook in Amsterdam extra passen beschikbaar te kunnen stellen.

Met de Podiumpas kunnen houders momenteel voor 30 euro per maand onbeperkt naar een aantal (vooral Amsterdamse) deelnemende theaters. Het abonnement bevindt zich in een tweede proefjaar met een beperkte groep geselecteerde deelnemers. Nieuwe belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een wachtlijst.

Mede dankzij de financiële ondersteuning van drie private fondsen (VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds 21) wordt er vanaf januari gelijktijdig in de drie nieuwe regio’s een besloten test uitgevoerd. De participerende podia stellen daarvoor uit hun klantendatabase nieuwe testgroepen samen. Per regio zullen ruim 300 passen beschikbaar worden gesteld. De passen van de huidige houders worden ook geldig in de nieuwe regio’s.