De Amsterdamse pilot met de Podiumpas wordt verlengd. Pashouders hebben in elk geval tot 1 januari 2019 onbeperkt toegang tot de deelnemende theaters. Het abonnementsgeld gaat omhoog van 25 naar 30 euro per maand. De pilot staat nog niet open voor nieuwe gebruikers.

De initiatiefnemers van de Podiumpas zijn blij met de resultaten van het eerste pilotjaar. ‘We wilden dat je vaker en avontuurlijker het theater zou bezoeken. Dat is gelukt. En hoe!’, laten ze de pilotdeelnemers per mail weten. De flinke toename van het bezoek betekent echter ook dat de prijs waarmee de theaterpasse-partout gelanceerd werd te scherp bleek. Vanaf 1 september betalen kaarthouders vijf euro per maand extra.

Bij de introductie van de pas vorig jaar zat de testgroep van 400 deelnemers meteen vol en inmiddels is er een aanzienlijke wachtlijst. Toch zetten de deelnemende theaters de pilot voorlopig verder met de bestaande pashouders. De extra testmaanden willen ze gebruiken om de pas ook in een aantal andere regio’s uit te zetten en daarvoor financiering te vinden. Voorlopig is de kaart alleen nog in Amsterdamse theaters (en de Stadsschouwburg Utrecht) geldig.