Pierre Bokma (1955) is vanaf theaterseizoen 2015-2016 toegetreden tot het ensemble van NTGent en heeft daarvoor enkele lopende projecten afgezegd, waaronder het vierde deel van theaterreeks De Verleiders (première oktober 2016). Ook de nieuwe productie Aquarium van Nathan Vecht bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau heeft hij gecanceld. 

Wel is Bokma in juni en juli 2016 nog te zien in de reprise van De Verleiders: Door de bank genomen in het Luxor Theater in Rotterdam en Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De eerste NTGent-productie waar Bokma aan meewerkt is De kersentuin van Tsjechov in regie van Johan Simons, die vanaf dit seizoen opnieuw de leiding over het gezelschap heeft. De voorstelling is te zien vanaf eind november a.s.

Bos Theaterproducties laat weten trots te zijn dat Bokma zich tweemaal verbond aan een voorstelling van De Verleiders en zegt de stap naar NTGent te begrijpen. Bokma ontving een Louis d’Or voor zijn rol in het eerste deel van De Verleiders, De casanova’s van de vastgoedfraude uit 2012-2013. Hummelinck Stuurman wil geen reactie geven op het besluit van Bokma.

Sinds 2004 was Bokma vast verbonden aan Orkater. Volgens Nicolien Luttels, zakelijk leider van Orkater, zal hij nog af en toe een productie bij Orkater en bij andere gezelschappen maken, maar wordt NTGent de hoofdmoot.

Bokma (1955, Parijs) geldt als een van de grootste acteurs van het land. Hij speelde onder andere bij Toneelgezelschap Globe, het Publiekstheater, Toneelgroep Amsterdam, het Nationale Toneel, Hummelinck Stuurman, Bos Theaterproducties, Münchner Kammerspiele en Orkater.

Foto: Stephan Vanfleteren