Paul Smelt begint per 1 maart a.s. als algemeen directeur bij het Grand Theatre in Groningen. Hij vervangt interim-directeur Ben Hurkmans, die na het vertrek van zakelijk directeur Vincent Groen op 1 december jl. de functie vervulde.

De vijfendertigjarige Smelt heeft ervaring als zakelijk leider bij verschillende theatergezelschappen, waaronder Het Filiaal in Utrecht, en als interimmanager bij onder andere Het Veem Theater in Amsterdam. Ook was hij als ondernemer verantwoordelijk voor de doorstart van een biologisch eetlokaal in zijn standplaats Rotterdam. Smelt zegt ernaar uit te kijken zijn energie volledig in zijn nieuwe standplaats Groningen te kunnen inzetten. Hij is voornemens het succesvolle makersklimaat in de stad te behouden en de locatie aan de Grote Markt als levendig en publieksgericht stadspodium verder te ontwikkelen.

Het Grand Theatre wil vanaf dit jaar een nieuwe koers gaan varen, waarin meer aandacht aan de programmering wordt besteed en minder aan productie. Ook wil het theater vaker open, een vergroting van de publiekstribune naar 230 zitplaatsen en een nauwere samenwerking met Noorderzon.