Ola Mafaalani stopt per 1 april 2024 als mede artistiek leider van Female Economy. ‘Na wederom een leidinggevende functie aan te gaan, kwam ik erachter dat ik mij fulltime wil focussen op mijn eigen kunstenaarschap’, meldt de regisseur.

Female Economy afficheert zich als ‘het theatergezelschap van mede-, neder- en buitenlanders, buitenstaanders en wijknomaden’. Mafaalani (Damascus,1968) heeft sinds januari 2021 samen met Adelheid Roosen (artistiek leider) en Bregtje Bos (zakelijk leider) de leiding over het gezelschap. Ze droeg bij aan onder meer de productie Cheikhats, a ritual beyond binary thinking, de installatie Ik Ontmoet Mij, en haar productie Vrouwen in Bad.

Tot april 2024 werkt Mafaalani nog bij Female Economy aan het nieuwe project De Gereedschapskist. Daarna wil ze de artistieke samenwerking met Roosen en Female Economy voortzetten binnen projecten. Mafaalani: ‘Ik blijf voor altijd in nauwe verbinding met Female Economy, deze bijzondere en belangrijke theaterroedel die mij zo na aan het hart gaat’.

Foto: Casper Buijtendijk – Cheikats, a ritual beyond binary thinking