Ivo van Hove regisseert in het nieuwe theaterseizoen niet een maar twee voorstellingen op Broadway. Behalve het prijswinnende A View from the Bridge, dat hij afgelopen seizoen bij het Londense Young Vic maakte, gaat in New York in 2016 van zijn hand The Crucible in première, opnieuw een tekst van Arthur Miller.

The Crucible (1953) gaat over de heksenprocessen van Salem in Massachusetts, waar tussen 1692 en 1693 verscheidene mensen werden veroordeeld voor hekserij. Miller zag hierin overeenkomsten met de jacht die de Amerikaanse senator Joseph McCarthy in de jaren vijftig van de vorige eeuw op (vermeende) communisten voerde. Het Nationale Toneel speelde de voorstelling in 2007 onder de naam Heksenjacht.

Behalve Van Hove werkt ook Jan Versweyveld aan de productie mee: hij tekent voor de vormgeving en het lichtontwerp. Philip Glass componeert de muziek. The Crucible is te zien vanaf 29 februari 2016 (première op 7 april), in welk theater is nog niet bekend.

A View from the Bridge staat vanaf eind oktober in het Lyceum Theatre in New York. Eind 2015 gaat, ook in New York, de musical Lazarus in première, die hij samen met David Bowie maakt.