Lazarus van David Bowie en Ivo van Hove komt naar Nederland

Door gepubliceerd 22 juli 2017

Lazarus, de musical die David Bowie samen met regisseur Ivo van Hove, vormgever Jan Versweyveld en toneelauteur Enda Walsh maakte, komt naar Nederland. Dat zegt Albert Verlinde vandaag in een interview met de Volkskrant. Vanaf september 2018 presenteert Stage Entertainment Nederland de productie minstens een half jaar in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 

Lazarus ging op 6 december 2015 in New York in première bij The New York Theatre Workshop. Kort daarna, op 10 januari 2016, overleed David Bowie aan leverkanker. Hij nam na afloop van de première nog breed lachend het applaus in ontvangst. Bij de afterparty was hij niet; daarvoor was hij toen al te ziek.

Lazarus is gebaseerd op het personage Thomas Newton (gespeeld door Michael C. Hall) uit de cultroman The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis, dat in 1976 werd verfilmd met Bowie in de hoofdrol. De musical bestaat uit nieuwe en oudere muziek van Bowie, waaronder het nummer Lazarus dat ook op Bowies laatste album Blackstar is opgenomen.

De musical wordt de eerste voorstelling binnen een nieuwe structurele samenwerking het DeLaMar Theater en Stage Entertainment Nederland. Het bedrijf van Verlinde neemt de programmering van de grote zaal (950 stoelen) van DeLaMar over. Daarmee verkrijgt Stage een derde theater in Nederland, naast het Circustheater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht.

De cast van Lazarus in Amsterdam zal volgens Verlinde Nederlands zijn – hij is nu bezig met Van Hove en Job Gosschalk om die rond te krijgen. De liedjes blijven in het Engels.

Foto: Jan Versweyveld

2 Reacties

 1. Jeroen
  Geplaatst op 23 juli 2017 om 11:27 | Permalink

  een nederlandse vertaling van de toneeltekst gaat nooit werken. dat haalt alle authenticiteit van bowie’s werk weg. breng of het originele werk met boventitels of laat het gewoon lekker in ny en uk.

 2. Boris
  Geplaatst op 12 augustus 2017 om 00:41 | Permalink

  Waarom in het Nederlands, de mensen die kaarten voor Lazarus kopen verstaan zeker Engels!
  En het haalt er zeker een stuk Bowie uit…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Elders

  Nog geen andere recensies