Een collectief van 24 jeugdgezelschappen heeft zaterdag op Festival De Betovering in Den Haag een nieuwe prijs gelanceerd. De Podiumkids Prijs wordt een nieuwe publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De prijs is een vervolg op de Zapp Theaterprijs. Het bleek lastig om een natuurlijke koppeling tussen tv en theater te maken en daarom gaan de gezelschappen zonder mediapartner verder. 

De opzet van de Zapp-theaterprijs is gebleven. Kinderen uit het hele land kunnen vanaf nu tot en met mei 2020 online stemmen op hun favoriete voorstelling. Uit de vijf voorstellingen die het hoogst gewaardeerd worden door het publiek, kiest een kinderjury aan het einde van het theaterseizoen de winnaar van de Podiumkids Prijs 2020.

Tijdens de kick-off zaterdag werd de speciale Podiumkids Kinderjury geïnstalleerd. Deze zeven kinderen tussen de 8 en 11 jaar bezoeken en recenseren komend seizoen 15 deelnemende voorstellingen. Om deze belangrijke rol goed te kunnen vervullen, kregen ze zaterdag een workshop van Volkskrantrecensent Annette Embrechts.

De prijs is onderdeel van een bredere marketingcampagne van 24 jeugdgezelschappen die zich verenigd hebben in het collectief Podiumkids. Naast de prijs is er ook de nieuwe website podiumkids.nl, met naast de online stempagina ook een uitagenda voor de hele familie. Vandaag start ook een online bannercampagne om gezinnen te wijzen op theaterprogrammering tijdens de herfstvakantie.

Foto: Podiumkids Kinderjury, Eveline van Egdom