Afgelopen vrijdag vond de uitreiking van de Dans Publieksprijs plaats tijdens het Holland Dance Festival. Dansers Pascal Schut en Davide Cochhiara en choreografen Conny Jansen en Isabelle Beernaert kregen van het publiek de meeste stemmen.

Schut won in de categorie gesubsidieerd gezelschap (Introdans) en Cochhiara in vrije productie (The red piece). Beernaert kreeg haar prijs voor de voorstelling Red, yellow & blue. Jansen won met de voorstelling How long is now. Ook kreeg zij van de organisatie de Oeuvreprijs toegekend voor haar grote invloed op de Nederlandse dans. De voorstelling Le chat noir van Scapino Ballet Rotterdam werd door de danscritici verkozen tot beste voorstelling van 2013. Ten slotte kreeg Truus Bronkhorst een eervolle vermelding vanwege haar dubbele nominatie.

De Dans Publieksprijs wil dans en publiek verbinden. Toeschouwers konden via een open inschrijving dansers en voorstellingen nomineren, waaruit de organisatie een shortlist samenstelde. Tot en met 12 februari konden dansliefhebbers stemmen voor de uiteindelijke winnaars. De Dans Publieksprijs bestaat uit een prijs gesigneerd door choreografen Hans van Manen en Jiří Kylián. De jaarlijkse prijs werd voor de derde keer uitgereikt.

(Pascal Schut – Introdans foto Hans Gerritsen)