Maurice Dujardin vertrekt na elf jaar als zakelijk leider bij Theater Artemis in Den Bosch en begint op 1 juni als directeur bij De NWE Vorst in Tilburg.

Dujardin (1973) krijgt een coördinerende rol in het stadsbrede samenwerkingsverband van De NWE Vorst met DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Incubate en Theaters Tilburg.

Hij wil bouwen aan een spannend cultureel huis waar wordt gemaakt, gepresenteerd en gedebatteerd: ‘Een open en uitnodigend huis met een veelzijdig en uitdagend programma, waar mensen elkaar ontmoeten en uitwisselen, waar nieuwsgierigheid heerst, en waar volop ruimte bestaat om te ontdekken en te onderzoeken.’

Sinds 2005 werkt Dujardin bij Theater Artemis, waar hij met toenmalig artistiek leider Floor Huygen en sinds 2013 met artistiek leider Jetse Batelaan een herkenbare en eigenzinnige koers uitzette.

Dujardin studeerde Kunst en Kunstbeleid in Groningen en volgde het programma LinC (Leiderschap in Cultuur). Eerder was hij onder andere zakelijk leider bij Theatergezelschap Drie Ons, dansgezelschap Rogie & Company en Danshuis Station Zuid.