Theater De NWE Vorst in Tilburg is een samenwerking aangegaan met andere culturele instellingen uit de stad: DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Incubate en Theaters Tilburg. Gezamenlijk willen zij van De NWE Vorst een makershuis en een levendig centrum voor ontmoeting, debat en experiment maken.

In januari 2016 worden hiertoe de eerste stappen gezet, met de aanstelling van een gezamenlijke programmeur voor zowel De NWE Vorst als de Studiozaal van Theaters Tilburg. De programmering wordt op elkaar afgestemd, waarmee de theaters een onderscheidend en wederzijds aanvullend programma willen realiseren.

Het theater wil een ‘huiskamer voor de stad’ zijn waar je op alle dagen en tijdstippen terecht kunt voor een goed gesprek en een keur aan kunstenaars. Ook gaat het huis jonge in Tilburg studerende kunstenaars ondersteunen en de banden met het onderwijs aantrekken.

De NWE Vorst streeft ernaar om half maart-april een coördinator aan te stellen die de huidige interim-directeur Rien van der Vleuten opvolgt. Van der Vleuten werd aangesteld na het vertrek van Jan Zobel op 1 oktober jl.