Per 1 oktober vertrekt directeur Jan Zobel (1968) bij theater De NWE Vorst in Tilburg, waar hij sinds 1 juli 2013 werkzaam was. Wie hem opvolgt is nog niet bekend. Het bestuur focust naar eigen zeggen eerst op de toekomstplannen.

‘De beslissing om gescheiden wegen in te slaan, is gebaseerd op een verschil in visie met betrekking tot de toekomst van het Tilburgse vlakke vloertheater’, meldt het theater in een persverklaring. Zobel en De NWE Vorst zijn op een positieve manier uit elkaar gegaan. Volgens De NWE Vorst heeft Zobel het theater financieel gezond gemaakt en laat hij een sterke programmering voor het komende seizoen achter. ‘Hij heeft de deuren voor het vormen van een nieuw artistiek en financieel beleid geopend.’

Zobel studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie en de Universiteit van Leeds. Hij was jarenlang actief als danser (onder andere bij Raz/Hans Tuerlings en Remote Control/Michael Laub), choreograaf en docent aan verschillende dansacademies en bij verschillende dansgezelschappen. Vanaf 2004 tot 2010 was hij artistiek directeur van de opleiding dans aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Tot zijn aantreden bij De NWE Vorst was hij zakelijk leider van  T.r.a.s.h.

Foto: Paul van Weert