Marlies Oele neemt Boyer Trofee in ontvangst

Door gepubliceerd 16 april 2018

Uitgever Marlies Oele heeft gisteren de Boyer Trofee ontvangen. De prijs wordt onregelmatig toegekend aan iemand die een significante rol speelt voor de Nederlandse toneelschrijfkunst. Het is een initiatief van het Platform Theaterauteurs, dat werd opgericht door auteur Marian Boyer, die in 2013 overleed.

Het Platform Theaterauteurs spreekt met het uitreiken van deze trofee haar waardering uit voor de manier waarop Oele met de Uitgeverij International Theatre & Film Books al ruim twintig jaar nieuw repertoire ondersteunt en toneelgeschiedenis documenteert. Volgens de organisatie verdient Oele de prijs omdat ze met haar werk het veld voor (jonge) theaterschrijvers aanzienlijk heeft bevorderd. De uitgeverij is in 1975 door Jan Ritsema opgericht en heeft inmiddels 862 publicaties uitgegeven.

De uitreiking vond aansluitend plaats op de Boyerlezing, die elke twee jaar door de Auteursbond georganiseerd wordt. Deze lezing werd dit jaar gehouden door acteur en schrijver Willem de Wolf in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam.

De Boyer Trofee is een prijs in de vorm van een lampje, dat een centrale plek heeft gehad in het huis van Marian Boyer. Oele neemt het lampje over van toneelschrijver Rob de Graaf. Hij nam de prijs in 2016 in ontvangst. Ditte Pelgrom, bibliothecaris van De Nieuwe Toneelbibliotheek ontving de Boyer Trofee in 2013 als eerste.

Foto: Willem de Vlam

Één Reactie

  1. Geplaatst op 17 april 2018 om 21:08 | Permalink

    Gefeliciteerd Marlies!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies