Theater.nl heeft theatermagazine Scènes overgenomen. Jos Schuring blijft actief als hoofdredacteur van het publieksblad dat ook zijn eigen website scenes.nu behoudt.

Theater.nl is een initiatief van internet- en horeca-ondernemer Manoli Spassoudakis uit Nijmegen. De site afficheert zichzelf als een ‘business to customer’-bedrijf dat zich richt op de ‘Wereld van Theater’. De portal publiceert aanbod van de Nederlandse theaters, in combinatie met opties rondom het theaterbezoek, zoals een etentje of een (hotel)overnachting.

Directeur Spassoudakis ziet veel nieuwe kansen door de overname van Scènes. ‘Door online en offline samen te brengen kunnen we een nog completer aanbod bieden en een toegevoegde waarde bieden voor bezoekers, maar ook voor de hele theatersector.’ Spassoudakis hoopt de komende jaren nog verder te groeien en heeft daarvoor verschillende plannen, waaronder een streamingplatform en een kaartverkoopservice voor theaters.

Jos Schuring, die Scènes in 2013 oprichtte en sindsdien hoofdredacteur is, is op zijn beurt opgelucht dat hij zich ‘niet meer moet bezighouden met alle zakelijke beslommeringen’ en gebruik kan maken van ‘de marketingkracht’ van theater.nl. Hij kan zich nu volledig richten op het maken van zijn blad. Ook hij ziet veel nieuwe mogelijkheden, maar laat weten dat de redactionele koers van Scènes de eerste jaren nog niet zal veranderen. ‘Ik blijf het blad maken zoals ik al jaren doe.’ De website Scenes.nu blijft voorlopig ook naast die van Theater.nl bestaan.

Foto: Cover Scènes