Theatermagazine Scènes gaat dit seizoen zijn derde jaargang in en ziet daarbij een groei in lezersaantal en oplage dankzij het uitbrengen van regionale edities. Het publieksblad van hoofdredacteur Jos Schuring wordt in stand gehouden door partnerships met gezelschappen en samenwerkingsverbanden met theaters.

In de afgelopen twee jaar realiseerde Scènes, naast de landelijke uitgave met een oplage van jaarlijks 15.000 exemplaren, tien regionale edities in samenwerking met schouwburgen in Enschede, Eindhoven, Arnhem en vijf theaters in Friesland. Een regionale editie bevat zestien pagina’s met lokale informatie. Het deze maand verschenen augustusnummer komt ook uit in een regionale variant in Den Haag en in de provincie Drenthe. In totaal komt Scènes komend seizoen op een oplage van 150.000 exemplaren.

Theatergezelschappen betalen op jaarbasis voor een aantal pagina’s, die worden gevuld met advertenties en gerelateerde verhalen. Daarnaast brengt Scènes journalistieke artikelen uit alle theatergenres.