Het Theaterkrant Magazine van januari is uit. In de eerste editie van 2023 onder meer reportages over Kunst in de Kamer en historisch geïnformeerd acteren, essays over narrativiteit en post-dramatisch theater en interviews met Dood Paard, Keren Levi en theaterschooldirecteur Anthony Heidweiller.

Sander Janssens ging voor Theaterkrant Magazine op huisbezoek bij de familie Stegmann, die in het kader van het netwerk Kunst in de Kamer theatermakers bij hen thuis uitnodigt en voor hun vrienden en kennissen laat spelen. Salih Kilic maakte de fotoreportage bij dit vrolijke inkijkje in dit bijna geheime theatergenootschap.

Daarnaast publiceert het magazine drie diepgravende stukken. Filosoof Roel Meijvis bekeek de rol van verhalen en narrativiteit in een aantal voorstellingen van jonge makers, en Erwin Jans schreef een stuk over de erfenis van het postdramatische theater, naar aanleiding het overlijden van de Urheber van die term Hans-Thies Lehmann. Ook herpubliceert het magazine een fragment van een stuk uit 2000 van de onlangs overleden critica Hana Bobkova over de speelstijl van acteurs onder Ivo van Hove. Hierin maakt ze de abstracte begrippen van Lehmann aanwijsbaar en inzichtelijk.

En naast deze terugblikken kijkt Theaterkrant Magazine ook vooruit, met een beschouwing over technologie en theater van Marijke Hessels en met interviews met Carly Everaert, Willemijn Zevenhuijzen en Tessa Jonge Poerink en Anthony Heidweiller.

Voor 3 euro per maand Theaterkrant Magazine in huis
Dit jaar besloten redactie en bestuur om – geheel tegen de economische trend in – de prijzen voor de kortingsabonnementen te verlagen. ‘We beseffen dat juist voor jongeren en studenten het leven enorm duur geworden is, en we willen dat het Magazine juist voor hen bereikbaarder wordt. Daarom kost een kortingsabonnement vanaf nu niet langer 50 euro, maar slechts 36.

Alle artikelen van Theaterkrant Magazine zijn ook online voor abonnees beschikbaar. Abonnee en nog geen inlogcode? Mail naar info@theaterkrant.nl. Geen abonnement? Haal dit nummer los bij een van de verkooppunten of test ons abonnement.