Theatermagazine Scènes en het online kijkplatform TheaterThuis.nl zijn sinds 1 februari gefuseerd. Scènes-oprichter Jos Schuring is hoofdredacteur van beide media, FC Klap de gezamenlijke uitgever. Samen ontwikkelen ze onder meer een agenderend tv-programma over theater. 

TheaterThuis is een online platform met verschillende theaterprogramma’s. Naast registraties van complete voorstellingen, streamt de website backstage-interviews en eigen series als Theatergasten en de Musical Jukebox. De registraties worden met vijf camera’s opgenomen in theater De Speeldoos in Baarn. Theatertijdschrift Scènes werd in 2013 gelanceerd door theaterjournalist Jos Schuring, die zelf ook uitgever van het publieksblad was.

Schuring is nu inhoudelijk eindverantwoordelijk voor beide media. Scènes blijft vier keer per jaar uitkomen, maar gaat samen met TheaterThuis meer aandacht geven aan online theater. Daarnaast gaat Schuring voorstellingen en andere shows programmeren voor het online platform.

De fusie heeft volgens de hoofdredacteur grote voordelen: ‘Ik kan mij meer op de inhoud richten omdat de zakelijke aspecten nu worden behartigd door FC Klap. Daarnaast is de kruisbestuiving tussen print en online sterk omdat TheaterThuis voorstellingen laat zien die ook in het magazine aandacht krijgen en extra exposure in alle digitale uitingen.’ Sinds het eerste contact met FC Klap in november werken het blad en de site samen ‘en buitelen de ideeën over elkaar heen’. TheaterThuis haalt volgens Erik Klap (FC Klap en TheaterThuis) op zijn beurt ‘een ervaren theaterjournalist met een specifiek netwerk’ binnen. ‘Die expertise kunnen we nu aanwenden voor de programmering van TheaterThuis dat op korte termijn een breder spectrum van podiumkunst kan tonen. We hebben twee tv-programma’s in ontwikkeling, maar er zijn nog veel meer plannen.’