Op 1 juni mogen de theaters weer open!! Welke theaters durven het alvast aan? En vanaf wanneer kun je kaartjes bestellen? De coronamaatregelen laten per voorstelling maximum 30 man publiek toe, dus wees er snel bij.

DeLaMar Theater (vanaf 6 juni)
Marcel Hensema speelt Mijn Ede en Naomi van der Linden en Jeannine la Rose I am changing. De komende weken wordt het programma verder aangevuld. Het aangepaste programma draagt de naam Klein publiek, groot gebaar. De volledige opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de optredende artiesten.
Kaartverkoop: gestart via de website.

Frascati (vanaf 18 juni)
In Frascati 1 staan in juni twee eigen Frascati Producties. Jouman Fattal speelt voor het eerst de gehele voorstelling Broken-Winged Bird, waarvan ze op op 4 mei via haar Insta-stories een voorproefje liet zien. Anoek Nuyens herneemt haar monoloog Pronk. In juli volgen Mindgasm van Luit Bakker en Het standaard leven van een standaard vrouw
van Floor Houwink ten Cate.
Kaartverkoop: nog niet bekend, via de website

Het Nationale Theater (vanaf 1 juni)
De acteurs uit het ensemble spelen Het Nationale Theater speelt altijd: een programma van korte, wendbare voorstellingen die de grote voorstellingen tot de winter vervangen. Maandag 1 juni om 00:01 uur opent de schouwburg zijn deuren met het eerste project uit de nieuw reeks. Artistiek leider Eric de Vroedt en actrice Romana Vrede verklaren dan de liefde aan het publiek met de tekst Liefdesverklaring van Magne van den Berg. (Omdat op de persconferentie van de premier als startmoment 1 juni 12:00 ’s middags werd genoemd is het nog niet duidelijk of de nacht-première doorgaat.)
Kaartverkoop: nog niet bekend, meld je aan via de website.

Internationaal Theater Amsterdam (vanaf 1 juni)
ITA sluit het seizoen af met drie monologen. Hans Kesting speelt de première van Wie heeft mijn vader vermoord, waarvoor regisseur Ivo van Hove het gelijknamige boek van Édouard Louis bewerkte. Halina Reijn herneemt haar bejubelde solo La voix humaine en Ramsey Nasr zijn tegenhanger De andere stem. Toeschouwers kunnen voor het eerst het perspectief van de man en de vrouw op dezelfde avond zien.
Kaartverkoop: vanaf 20 mei via de website.

Maaspodium (vanaf 5 juni)
Voorstellingen gecombineerd met een hapje eten. Op zondagen komen er familievoorstellingen met een ontbijtje of een lunch, op vrijdagen 12+-programma’s gecombineerd met Vegan Friday. Het theater opent op 5 juni met een FRESH-avond van Barbara Willemsen over creativiteit in coronatijd.
Kaartverkoop: vanaf 22 mei via de website

TapasTheater (vanaf 1 juni)
In tegenstelling tot andere theaters kan het Amsterdamse Tapatheater zijn eigen kleinschalige precorona-concept straks in vrij ongewijzigde vorm doorzetten, met meerdere voorstellingen van 20 minuten per avond in combinatie met een foodbar voor hapjes en drankjes. Het theater/restaurant heropent op 1 juni middernacht met Job Greuter en Leids Cabaret Festival winnaar 2020 Lisa Ostermann.
Kaartverkoop: gestart via de website.

Theater Bellevue (vanaf 2 juni)
Linda Lugtenborg speelt de lunchtheatervoorstelling Ode aan de minnares. Later komt ook de voorstelling Sisi Boy van Steef de Jong op het programma. In Klein Bellevue spelen onder meer de cabaretiers Kiki Schippers, Ronald Snijders en De Sekszusjes.
Kaartverkoop: gestart via de website.

Toneelschuur (vanaf 1 juni)
De eerste twee weken speelt Steef de Jong zijn voorstelling Sisi Boy in een bijzondere en intieme setting. Vanaf 16 juni speelt ander vaste Toneelschuurwaarde Toneelgroep Het Volk de voorstelling De Bezoeking.
Kaartverkoop: als eerste beschikbaar voor bezoekers die al eerder kaarten voor deze voorstellingen in bezit hadden, vanaf 20 mei openbaar via de website.

Foto Casper Koster: Theater Bellevue in 1,5 meteropstelling.