Lenette van Dongen, Niet Uit Het Raam (NUHR), Kommil Foo en Lebbis maken kans op de Poelifinario 2016, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het afgelopen seizoen. Eva Crutzen, Tim Fransen en Yentl en de Boer zijn genomineerd voor de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief. 

Genomineerd voor de Poelifinario zijn:

Genomineerd voor de Neerlands Hoop zijn:

De Cabaretprijzen worden dit jaar uitgereikt in cabaretpodium Diligentia in Den Haag op 25 september, in samenwerking met Theater Pepijn. De podia willen zich de komende jaren, samen met organisator VSCD, sterk maken voor de groei en ontwikkeling van het Nederlands cabaret.

Om de prijzen was de laatste jaren veel te doen. Vorig jaar weigerden Micha Wertheim en Daniël Arends hun nominatie, in 2014 vond de uitreiking plaats tijdens de eerste aflevering van De Nederlandse Cabaretdagen in Den Bosch voor een driekwart lege zaal en in 2013 was er onenigheid binnen de jury over de gekozen winnaar. De Cabaretjury besloot dit jaar uit respect voor de aangedragen argumenten uit het veld, voorstellingen van makers die niet genomineerd wilden worden buiten de selectie voor de Cabaretprijzen te houden.

Foto Tegenwind – Lenette van Dongen: Jaap Reedijk