De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) gaat in oktober in gesprek met cabaretiers over de toekomst van de cabaretprijs de Poelifinario, zo meldt Het Parool vandaag.

De Poelifinario is de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. Om de onderscheiding was de laatste jaren veel te doen. Vorig jaar weigerden Micha Wertheim en Daniël Arends hun nominatie, in 2014 vond de uitreiking plaats tijdens de eerste aflevering van De Nederlandse Cabaretdagen in Den Bosch voor een driekwart lege zaal en in 2013 was er onenigheid binnen de jury over de gekozen winnaar.

De Cabaretjury besloot dit jaar uit respect voor de aangedragen argumenten uit het veld, voorstellingen van makers die niet genomineerd wilden worden eenmalig buiten de selectie voor de Cabaretprijzen te houden.

In oktober wil de VSCD gaan kijken “hoe we de prijs weer voor iedereen eervol kunnen maken, zowel voor de cabaretiers, impresariaten als theaters”, legt Ezra Homan, projectleider van de prijzen, uit. Tot die tijd wil de VSCD zich focussen op de feestelijke uitreiking van dit jaar. De Cabaretprijzen van 2016 worden op 25 september uitgereikt in cabaretpodium Diligentia in Den Haag. Genomineerden zijn Lenette van Dongen, Niet Uit Het Raam (NUHR), Kommil Foo en Lebbis.

Foto Micha Wertheim: Clemens Rikken