Korthals Stuurman Theaterbureau gaat vanaf deze zomer verder onder de nieuwe naam Kobra Theaterproducties. Kobra staat voor Majlis Korthals en Hanneke Braam, die vanaf deze zomer samen aan het roer staan van het theaterbureau.

Hanneke Braam, nu creatief producent bij Korthals Stuurman Theaterbureau, zal samen met Majlis Korthals de leiding op zich nemen van Kobra. Braam is bekend als regisseur van cabaretiers als Anne Neuteboom en toneelproducties als Turks Fruit en Bonita Avenue. Naast haar rol als producent voor Kobra, blijft ze actief als regisseur.

Het bureau werd in 1983 opgericht onder de naam Hummelinck Stuurman, naar de oprichters Diederik Hummelinck en Arjen Stuurman, en groeide uit tot de grootste vrije producent van nieuw Nederlands toneel. Als impresario vertegenwoordigt het daarnaast verscheidene cabaretiers. Toen impresario en producent Majlis Korthals, toen al vele jaren verbonden aan het bureau, Hummelinck opvolgde, werd de naam veranderd naar Korthals Stuurman Theaterbureau.  

Kobra gaat het komende theaterseizoen van start met de producties De Smeekbede, over een in slavernij geboren vrouw in Suriname die strijdt voor de vrijheid van haar zoon, en het wereldberoemde stuk Wie is er bang voor Virginia Woolf?, met onder andere Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak.