Majlis Korthals is de nieuwe partner van Arjen Stuurman bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau. Vijf jaar geleden trok mede-oprichter Diederik Hummelinck zich terug. Korthals neemt zijn aandelen over.

Een gedurfde stap voor de 34-jarige Korthals. ‘Het is een mooie kans en ook spannend. De theatermarkt is sterk in beweging. Op korte termijn zal hier niet veel veranderen, maar we denken veel na over de ontwikkelingen en onderzoeken mogelijkheden als zomerbespeling, een eigen podium en kansen op de zakelijke markt. Maar alles begint bij wat je wilt produceren en voor wie, en met welke cabaretiers je kunt en wilt werken. Geweldig vind ik dat we Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck op de planken gaan zetten. Het komt in voorjaar 2019 uit en is de eerste productie die ik volledig begeleid. Janine Brogt bewerkt, Mirjam Koen regisseert.’

In Theatermaker van april staat een interview met Diederik Hummelinck, die momenteel onder de naam Hummelinck Internationaal Nederlandse toneelteksten in het buitenland verkoopt.