De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2022 gaat naar Give me some skin van Jurrian van Dongen (tekst), Jan en Keez Groenteman (compositie) en acteurs Maarten Heijmans, Rop Verheijen en Jesse Mensah. De prijs werd gisteren uitgereikt in De Grote Kerk van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. 

Give me some skin komt uit het NTR-jeugdprogramma Het Klokhuis. Het lied is ‘een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken, wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden’ stelt de jury, bestaande uit Fay Lovsky, Henri Drost, Ageeth de Haan, Thijs Borsten en Trudie Lucardie.

Het lied was een van de 77 inzendingen voor de Willem Wilminkprijs. De publieksprijs was dit jaar voor Robert Ramaker met zijn nummer De machinist. Naast De machinist en Give me some skin, was ook De brugklasblues van Patrick van den Hanenberg (tekst en compositie) genomineerd.

Componist, muzikant en theatermaker Dirk Scheele ontving zondag in Enschede de Buma Kindermuziekprijs 2022, een oeuvreprijs die dit jaar voor het eerst werd toegekend. De uitreiking van de drie prijzen vormde de afsluiting van de Kindermuziekweek 2022.

De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied, vernoemd naar de in 2003 overleden Enschedese dichter en schrijver, is dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder anderen. Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Thijs Borsten, Henny Vrienten, Katinka Polderman en Kenny B. De prijs is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. De prijs bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door kunstenaar Helga Kock am Brink en een geldbedrag van € 5.000,- (€ 3.000,- voor de tekstschrijver, € 1.000,- voor de componist en € 1.000,- voor de uitvoerende artiest).

Foto: Willem van Walderveen