Johan Goossens op de vingers getikt in Brits theater

Door gepubliceerd 15 mei 2017

De Amsterdamse cabaretier Johan Goossens is dit weekend berispt voor zijn optreden op het Brighton Fringe Festival. Volgens de directeur van speelplek Marlborough Theatre, maakte hij racistische grappen. Dat schrijft Het Parool vandaag.

Op het Brighton Fringe Festival speelde Goossens (34) zijn allereerste Engelstalige voorstelling. In Darkroom Diaries gaat hij op zoek naar liefde op de meest onmogelijke plekken en duikt hij in de wereld van Amsterdamse sauna’s en darkrooms.

In Het Parool zegt de cabaretier dat vooral een anekdote over een Marokkaan, die hem in een dark-room zakkenrolt terwijl hij hem pijpt, voor de theaterdirecteur te ver ging. ‘Een heel geestig verhaal’, als je het de cabaretier vraagt. Maar de uitbater van het theater had liever dat hij de afkomst van de dief in kwestie achterwege liet.

Goossens en de theaterbaas sloten uiteindelijk een compromis. De cabaretier mocht de grap nog maken, maar moest erbij vertellen dat ‘de afkomst er verder niks mee te maken had’. Een tweede en derde show vonden – met disclaimer – inmiddels doorgang en waren een groot succes, aldus Goossens. Op Twitter laat hij weten dat door de ontstane ‘buzz’ beide opvoeringen al vroeg uitverkocht waren.

Eind juni speelt Goossens Darkroom Diaries ook enkele keren in Nederland. Hij is niet van plan de voorstelling daarvoor aan te passen.

Foto: Jaap Reedijk

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies