De voorstelling Gesäubert/Gier/4.48 Psychose van regisseur Johan Simons is uitgekozen voor het Theatertreffen, de selectie van de tien meest opmerkelijke Duitse voorstellingen van vorig jaar. De selectie werd eerder vandaag in Berlijn bekend gemaakt. Simons maakte de voorstelling, een combinatie van drie teksten van de Engelse toneelschrijfster Sarah Kane, bij de Münchner Kammerspiele, waar hij artistiek leider is.

Ook Macbeth van de Kammerspiele werd geselecteerd. In deze voorstelling van regisseur Karin Henkel speelt de Vlaamse acteur Benny Claessens – vast verbonden aan het Münchner ensemble -mee. Een andere geselecteerde voorstelling met een Vlaams tintje is Before your very eyes van Gob Squad en Campo, de derde voorstelling uit de serie Übung, met kinderen geplaatst in volwassen situaties.

In de rest van de selectie valt het grote aantal voorstellingen van de Berlijnse Volksbühne op: Die (s)panische Fliege van Franz Arnold en Ernst Bach, John Gabriel Borkman in regie van Vegard Vinge en Ida Müller en Kill your Darlings! Streets of Berladelphia van René Pollesch.

De geselecteerde voorstellingen zijn tussen 4 en 20 mei te zien in Berlijn, maar de Gesäubert/Gier/4.48 Psychose is in Amsterdam te zien tijdens het festival Brandhaarden op 20 maart.

Bekijk de hele lijst op Nachtkritik.de.