Jens Dendoncker is de grote winnaar van de twaalfde editie van de Culture Comedy Award. De Belg won op 31 januari tijdens de finale in het Parktheater Eindhoven zowel de jury- als de publieksprijs.

Dendoncker nam het op tegen finalisten Mark Waumans en Rajko Disseldorp. De jury noemt hem in haar rapport ‘een jongen met een hoge aaibaarheidsfactor’ en prijst zijn grote geloofwaardigheid. Ook brengt hij ‘een origineel verhaal dat consistent blijft tijdens zijn hele performance’.

De Culture Comedy Award is de langst bestaande prijs voor talentvolle stand-up comedians in Nederland en België. Het festival heeft als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de stand-up comedy in Nederland en België en aan de ontwikkeling van getalenteerde stand-uppers.

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Marcel Haug (International Comedy Festival Rotterdam), Sander Knopper (directeur en programmeur Theater de Leest in Waalwijk) en
 Johan Verstuyft (televisieregisseur bij de VRT).

Vanaf 2 maart starten de finalisten een tour langs de Nederlandse theaters. De volledige speellijst is te vinden op de website www.comedyaward.nl.

De Culture Comedy Award is een initiatief van Stichting Culture Comedy in samenwerking met het Parktheater Eindhoven. De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties.

Foto Jens Dendoncker: Jan Boeve