Ivo van Hove regisseert Gillian Anderson in zijn theaterbewerking van de film All About Eve, die in februari op het Londense West End in première gaat. Zij gaat de rol van Margot Channing spelen en vervangt daarmee Cate Blanchett, die zich vorig jaar terugtrok ‘for scheduling reasons’.

De Amerikaanse Gillian Anderson speelde eerder de rol van Dana Scully in The X-Files en in verschillende films waaronder The House of Mirth en The Last King of Scotland. In 2003 debuteerde ze op West End met de voorstelling What the Night is for. Voor haar rol van Blanche DuBois in de productie A Streetcar Named Desire ontving ze de Natascha Richardson Best Actress Award.

De productie zal in première gaan op 12 februari 2019 in het Noël Coward Theatre in Londen. Naast Anderson bestaat de cast uit Lily James (Eve), Sheila Reid (Birdie), Monica Dolan (Karen) en Rhashan Stone (Lloyd). De muziek is in handen van PJ Harvey. Bovendien gaat The Network, een eerdere regie van Van Hove op West End, dit najaar op Broadway in première.