Tijdens de tweede coronagolf brengt Internationaal Theater Amsterdam een nieuw dagelijks online videoproject, ditmaal in samenwerking met Het Parool. Deze reeks is gebaseerd op Lewis Carrolls Alice in Wonderland & Achter de spiegel en wordt vanmiddag afgetrapt door Halina Reijn.

Onder andere Nasrdin Dchar, Pierre Bokma en Noortje Herlaar doen mee aan het project, dat in totaal 54 afleveringen heeft en op 23 december wordt afgesloten door Joy Delima. Het project is een ‘vervolg’ op ITA’s Decamerone, waarin wisselende acteurs uit het ensemble en gastacteurs vanuit de Amsterdamse schouwburg dagelijks een verhaal uit Bocaccio’s Decamerone voorlazen. Ook nu weer worden de verhalen, in vertaling van Nicolaas Matsier, samengesteld door Johan Reyniers, hoofd dramaturgie bij ITA.

Ivo van Hove: ‘Alice in Wonderland is een uitnodiging om out of the box te denken, om andere denkkaders te exploreren. Het roept de vraag op: hoe te overleven in een wereld die voortdurend verandert, waarin niets meer is wat het was?’

De eerste aflevering staat inmiddels online.

Foto: Rick David