Donderdagavond presenteerde de gemeente Den Bosch twee ontwerpen voor de nieuwbouw van het Theater aan de Parade. De inwoners mogen beslissen welk ontwerp wordt gerealiseerd. Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam tekende een lichte en gezellige schouwburg, terwijl UNStudio uit Amsterdam een meer futuristisch ontwerp presenteerde.

Beide ontwerpen passen binnen de gemeentelijke kaders (budget, functie en inpassing). Bewoners mogen vóór 7 juni hun stem uit brengen via de website van de gemeente. Om dubbel stemmen te voorkomen, moet je je aanmelden met DigiD. Naast de verkiezing via internet houdt de gemeenten een steekproef  onder vijfduizen inwoners. De voorkeur van deze twee groepen bepaalt 50 procent van de einduitslag. De overige 50 procent wordt bepaald door een grote groep omwonenden en belangenverenigingen, die gericht zijn uitgenodigd om te stemmen.

In het huidige, te sloten theater aan de Parade staan twee maquettes van de ontwerpen. In juli wordt de definitieve keuze bekendgemaakt door de gemeente, zodat begin 2017 met de bouw kan worden begonnen.In 2012 werd besloten tot sloop en nieuwbouw van het huidige theater van Den Bosch, na een langdurige politiek strijd