De Nederlandse acteur Tim Driesen gaat de rol van Frankie Valli spelen in de Engelse tournee van Jersey boys. Momenteel vervult hij diezelfde rol in de Nederlandse productie van Joop van den Ende. De Engelse tournee van Jersey boys gaat op 4 september in première in het Palace Theatre in Manchester.

Het is niet de eerste keer dat hij in de Engelse versie van Jersey boys te zien is: afgelopen februari speelde hij de rol een week op West End in Londen. Vanaf september gaat hij echter volledig meedraaien in de Engelse tournee.

Driesen studeerde muziektheater aan Laine Theatre Arts in Epsom, Engeland, waar hij na drie jaar met honours afstudeerde. Vervolgens speelde hij in Engeland in verschillende musicals, waaronder Joseph and the amazing technicolor dreamcoatMamma mia en de Take That-musical Never forget.

De Nederlandse musical over Frankie Valli & The Four Seasons is nog tot en met 27 juli te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. De productie beleefde zijn wereldpremière in 2006 op Broadway en is sindsdien wereldwijd te zien geweest en winnaar van vijfenvijftig internationale prijzen. Op 19 juni gaat in Nederland de filmversie van Jersey boys in première, geregisseerd door Clint Eastwood.

Foto: Carli Hermès