Acteur Gijs Naber gaat de hoofdrol spelen in de Nederlandse versie van de musical Lazarus. Hij krijgt de rol van Thomas Newton, in de oorspronkelijke productie vertolkt door acteur Michael C. HallIvo van Hove, die de voorstelling samen met David Bowie en de Ierse schrijver Enda Walsh creëerde in New York, gaat ook de Nederlandse voorstelling regisseren.

Lazarus was een van de allerlaatste projecten van David Bowie, die op 10 januari 2016 overleed. In de musical neemt hij door middel van alter ego Thomas Newton het publiek mee door zijn leven, dromen en obsessies. Bowie gebruikte voor de musical een aantal van zijn grootste hits, waaronder ‘Heroes’, ‘Changes’ en ‘This is Not America’ en uiteraard ‘Lazarus’, voor de musical geschreven en later uitgebracht op zijn laatste album Blackstar.

Nadat de voorstelling in New York en Londen volle zalen trok, haalt Stage Entertainment Nederland (in samenwerking met Robert Fox en Jones/Tintoretto Entertainment en The New York Theatre Workshop) Lazarus naar Amsterdam. De cast zal Nederlands zijn, de liedjes blijven in het Engels. De Nederlandse versie gaat op 13 oktober 2019 in première en is daarna drie maanden te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De verkoop start vanmiddag om 12.00 uur.

Acteur Gijs Naber (1980) volgde de Toneelacademie Maastricht en was acht jaar lang verbonden aan het RoTheater. Voor zijn rol in de voorstelling Dood van een Handelsreiziger ontving hij in 2012 de Arlecchino. Voor zijn rol in Lang en Gelukkig ontving hij in 2014 een Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol in een Kleine Musical. In 2014 won Naber het Gouden Kalf voor Beste Acteur voor zijn rol in Aanmodderfakker.

Foto Gijs Naber, Mart Boudestein