Vanaf komend jaar is Henry van Loon ambassadeur voor de theaterschool InterActing. Deze non-profit-organisatie ondersteunt jongeren met autisme door middel van improvisatietheater. 

Met ingang van 2024 heeft InterActing, naast de reguliere groepen (van 12 t/m 22 jaar), ook een showteam met aanstormend talent. Henry van Loon verzorgt met regelmaat een repetitie voor dat team.

Van Loon voelde direct een connectie met de organisatie vanwege zijn moeder, die werkte met kinderen met een uitdaging. ‘Toen ze een paar jaar geleden ziek werd en uiteindelijk overleed, heb ik haar beloofd om dit op de een of andere manier voort te zetten. Ik wist alleen niet hoe, totdat ik hoorde over InterActing. Inmiddels heb ik al een keer aangesloten en ik was erg onder de indruk van de improvisatiekunsten van de deelnemers. Heel leuk en inspirerend om te zien.’

InterActing werd in 2018 opgericht door Saskia Maas, medeoprichter van comedy instituut Boom Chicago, en Pim Donkersloot, pedagoog en gezinstherapeut. Ze zetten improvisatietheater in om autistische jongeren te helpen om sociaal-emotionele vaardigheden te ontwikkelen, hun zelfvertrouwen te vergroten en zich aan te passen aan veranderende situaties.  De school hoopt door te groeien tot een landelijke organisatie met theaterprogramma’s door heel Nederland.

Foto: Bob Bronshoff – Sleutelmoment van Henry van Loon